Wie zijn we?

  Wie in Halle woont, is er ongetwijfeld al geweest: Jeugdcentrum Stroppen. Deze groene, recreatieve locatie is ondertussen een begrip geworden in de streek. Het is een plek waar gezinnen, kinderen, verenigingen en scholen terecht kunnen om te onstpannen en te sporten. Er zijn enkele sportterreinen en een grote speeltuin.
  Recent werd, dankzij het burgerbudget, ook geïnvesteerd in nieuwe petanque-velden.
  De cafetaria en de feestzaal worden gebruikt voor familiefeesten en eetfestijnen.
  Jaarlijks gaan hier ook verschillende grote evenementen door, zoals de Stroppenconcerten, Saint-Stroppez of het Multicultureel feest.

  Misschien wist je het nog niet, maar het Jeugdcentrum wordt beheerd en onderhouden door een vzw.
  Deze bestaat uit een team van enthousiaste vrijwilligers. Zij zorgen ervoor  dat de terreinen worden onderhouden en de zaalverhuur vlot loopt.

  Momenteel zoeken we nieuwe vrijwilligers, die ons mee willen helpen om deze mooie plek in Halle te onderhouden en verder uit te bouwen.

  Waarom vrijwilliger worden op Jeugdcentrum Stroppen?

  Je kan meewerken aan een plaats in Halle waar "gemeenschap" kan gemaakt worden en waar kinderen kunnen spelen. Je zet je mee in voor een plaats waar verenigingen, families en vrienden hun vrije tijd kunnen besteden.

  Wat doen we?

  Zowel voor het onderhoud van de terreinen, als het verhuur van de lokalen kunnen we extra handen goed gebruiken. De taken zijn zeer uiteenlopend, en zijn onderverdeeld in werkgroepen,. Zo kan iedereen met zijn of haar interesse of talent aan de slag. 
  Heb je zin om je handen uit de mouwen te steken? Scroll alvast eens door de verschillende werkgroepen. Er zit vast iets tussen waar jij je steentje kan bijdragen...


  De verschillende werkgroepen

  Team zaalverantwoordelijken

  Als zaalverantwoordelijke zorg je ervoor dat de huurders de sleutel ontvangen en geef je een rondleiding en een woordje uitleg. Na de huurperiode kijk je, met behulp van een afvinklijst, na of de inventaris compleet is en de zaal netjes werd achtergelaten.
  We werken in shiften van een week. Je bepaalt zelf hoeveel weken jij je wenst te engageren.

  Team terreinverantwoordelijken

  Als terreinverantwoordelijke sta je in voor de netheid van de sportvelden en de speeltuin. Je maakt de vuilnisbakken leeg, ruimt eventueel het sluikafval op en zet de vuilzakken klaar voor ophaling.
  Eventuele schade meld je aan het bestuur.
  We werken in shiften van een week. Je bepaalt zelf hoeveel weken jij je wenst te engageren.

  Team grasonderhoud

  Vooral tijdens het voorjaar en de zomer hebben de grasterreinen een maaibeurt nodig. Je helpt mee om regelmatig met de mini-tractor of de grasmaaier het gazon te onderhouden.

  Team werkdagen

  Regelmatig worden werkdagen georganiseerd. Dan worden enkele grotere onderhoudswerken of herstellingen aangepakt: snoeiwerken, aanplantingen, daken reinigen, kleine herstellingswerken, controle van de speeltuigen,...

  Team kuis

  Deze werkgroep zet zich in voor de algemene netheid van de gebouwen. 
  Huurders staan zelf in voor het reinigen van de gehuurde ruimte, maar tussendoor kunnen ramen, deuren, plafonds, kasten,... zeker een extra poetsbeurt gebruiken.
  Ook wanneer de huurder niet voldoende heeft gekuist, kan je soms inspringen.

  Info avond voor vrijwilligers

  Is je interesse gewekt? Of wil je graag wat meer weten over onze werking? Kom dan vrijblijvend langs op onze info-avond op 22 januari om 20u in de lokalen van het Jeugdcentrum.

  Schrijf je in via dit formulier.